2020.1.1.2-PIAC-KFI-2020-00113

Új, FMCG termékkínáló, VITO polcrendszer termékcsalád kifejlesztése, automata készletjelző szolgáltatás kialakítása az OSG Hungary Kft-nél. A projekt azonosító száma: 2020.1.1.2-PIAC-KFI-2020-00113

Támogatás összege: 251 359 338 Ft
A projekt összköltsége: 411 150 940 Ft
A támogatás mértéke: 61,14%


A projekt befejezési dátuma: 2023. 01. 31.

Projektünk célja, hogy egy olyan új, egyedi gyártási igényeket kielégítő termékkínáló polcrendszer termékcsaládot hozzunk létre, amely képes minimális költségek mellett információt gyűjteni a termékfogyásról, és képes mobil applikáció segítségével értesíteni a területi képviselőt a polcrendszer töltöttségi állapotáról. A rendszer által jelzett termékfogyási információk segítenek a gyártó és forgalmazó cégeknek, hogy reprezentatív minta alapján hatékonyabb marketing kampányokat és jobb termékelhelyezési stratégiákat alakíthassanak ki.

K+F projektünk újdonságtartalma az, hogy a kartonpapírból és préselt falemezből készülő egyedi termékkínáló polcokon először fogunk alkalmazni LoRaWAN vagy Sigfox IoT adatgyűjtőt, a polcrendszer töltöttségének mérésére. Az alkalmazandó eljárás lényege, hogy a polcok nyomdai- és stanctechnikával kivitelezhető, rugós elemmel lesznek ellátva, amely a ráhelyezett termékkínáló doboz súlya alatt, azzal arányosan benyomódik. A polcokra elhelyezendő nyúlásmérő szenzorok maximum 12 tömegkategóriában lesznek képesek meghatározni a polcok töltöttségét. A 12 tömegkategória és a termékek egységsúlyának összehasonlításával a mobilalkalmazás darabszám-kategóriákba tudja sorolni a display termékkínálón lévő termékek darabszámát. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy meglévő nyomdai kapacitással és meglévő IoT modulokkal alakítsuk ki az új, kis többletköltségű termékcsaládot.

K+F projektünk eredményeképpen előálló új VITO termékcsalád és szolgáltatás mind a hazai, mind a nemzetközi FMCG termékeket előállító és forgalmazó cégek számára új lehetőséget biztosít a hatékonyabb értékesítés eléréséhez. A termékcsaládot és a szolgáltatást a hazai piacon elsősorban a NESTLÉ Hungária Kft., a DrOetker Kft. és a Sió-ECKES Kft. cégeknek kívánjuk értékesíteni. Nemzetközi szinten elsősorban ugyanezen cégek cseh, szlovák és román és bolgár érdekeltségeinek tervezzük biztosítani.

OSG Kft. | 1044 Budapest, Íves út 8. | Tel: ( +36 1) 435-1400 | e-mail: sales@osg.hu